backlink

Google Gözündeki Değerli Backlink Kaynakları

Kaliteli Backlink ve Çöp Backlink

Backlink google ne yaparsa yapsın bir sitenin olmassa olmazları arasındadır. Backlinklerde bu kalite şartlarında çeşitliliğe ayrılarak kalite ve çöp backlink olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Google’ın arama motoru optimizasyonunda yaptığı yenilikler ile ortaya çıkan backlink kavramı, son yıllarda ikiye ayrılmıştır bu üstüne basa basa belirtmek isterim. Algoritmaların güncellenmesi sonucu ortaya çıkan bu backlinkler, kaliteli backlink ve çöp backlink olmak üzere iki çeşittir ve Google, çöp backlinkleri cezalandırırken ; kaliteli backlinkleri ödellendirmektedir. Backlink alırken çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biride budur. Genel olarak siteleri incelediğimizde herkesin karmaşık bir backlink ağı kurduğunu görmekteyiz. Karmaşık backlinkleri ancak çok büyük siteler alabilir.  Bu backlinklerden bizler zarar görürken bu yüksek siteler fayda görücektir. Kesinlikle kendimizi bu siteler ile kıyaslamayalım. Backlink alımları ile yapacağınız seo çalışmalarında, link almış olduğunuz sitenin kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Bunu kesinlikle gözardı etmemeli ve hafife almamalısınız. Web dünyasında şu anda Google gözünde kaliteli olarak görülen 4 farklı site vardır.Paravan bloglar, son yıllarda seo açısından giderek önem kazanmaktadır ve büyük çaplı sitelerin yüzlerce paravan bloğu bulunmaktadır. Paravan blogları korkmadan kullanabilirsiniz.

Kişisel Blog Linkleri Çok Değerlidir

Bu blogları önemli kılan nokta, ana site ile aynı alanda hizmet vermesidir.İkinci olarak blog tanıtımları da popülerlik kazanmıştır. Mesela bu bloglar arasında bizim kendi blogumuz gibi burada yayınlanan siteleride inceleseniz görüceksiniz ki siteler ile alakalı makaleleri ilk sıralarda görebilirsiniz. Genellikle özgün ve güncel olan ve ayrıca Pagerank değeri yüksek olan kişisel bloglardan alınan linkler çok değerlidir. Forumların içerisinde yer alan ücretsiz konu açımı ve site tanıtım alanları ile sitenize ziyaret çekmeniz , sitenizin seo yönünü güçlendirecektir. Son olarak reddit başta olmak üzere tüm sosyal imleme sitelerini kullanmanız, yüksek Pagerank değere sahip backlink almanızı sağlayacaktır.

Makalelerinizi sosyal medya hesaplarından paylaşarak hşt çekebilir ve sitelerinizin kalitesini arttırabilirsiniz….

seo nasıl yapılır

Seo Nedir?

Seo Nedir

Seo 2000 li yıllardan 2015 yılları arası her web sitesi olan firmanın , site sahiplerinin ve webmasterların ilgi odağı olmuş hatta seo son zamanlarda reklamlardan daha çok ilgi görmüştür.Seo arama motorlarında bir firmanın istenilen kelimelerde ve genel manada rakip firmaların önüne geçerek bu firmanın daha aranılır hale getirilmesi şeklidir.Aramalarda her firma ön sıralarda olmak istemiştir.Ön sıralarda olmak bir site için firmasının caddede yada merkezde olmasını gerektirmez.Se yapılan firma isterse merkeze yada insanlara uzak olsun işlerinin sürekli devam ettirmeleri anlamına gelir.Teknolojik bir tanım yapmadık ama seo’ya teknolojik tanım yapıcak olursak SEO :  Search Engine Optimization kelimesinin kısaltılmasıdır , Türkçe karşılığı arama motoru optimizasyonudur.

Seo işleminin ne olduğunu söylemek gerekirse, web sitenizi Arama motorlarına uyumlu hale getirerek sitenizin değerlerini yükseltebilir ve anahtar kelimlerde yükselmesini sağlayabilirsiniz.Bu işlem web siteniz ile başlatılırsa şayet buna mecburuz.Site içi seo ayarlamalarını google ve arama motorlarnın sitelerinizi spama düşmeyecek şekilde kodlaması ve title,keywords,desciription ların seoya uygun bir şekilde ayarlanması gerekmektedir.

Arama motoru optimizasyonu işlemi için, web sitelerinin yapılarını bilmeniz büyük öenm taşımaktadır.Gerek site için gerek site dışı işlemlerde en azından orta düzeyde web tasarım ve kod bilgisine sahip olmanız işlerinizi ciddi oranda kolaylaştıracak ve sizi seo’ya başlarken nelere dikkat etmeniz konusunda bilgi sahibi yapıcaktır.

Seo nedir – seo nasıl yapılır  en çok merak edilen sorulardandır.

Seo işlemine başlamayı düşünen kişilere önerim, asıl sitelerinden önce blog veya ufak ölçekli bir site kurup, basit kelime gruplarında bunların yükseltilmesini sağlamanız daha sonrasında işlemi adım adım çözdüğünüzde, daha büyük çaplı kelimeleri hedeflemeniz ve sonrasında asıl sitelerinize bu işlemleri uygulamanızı önerebilirim.

Seo‘da kendinize hedef belirlemeniz ve sabırlı olmanız gerekmektedir.Bu iki işlemi bir arada yürüterek stratejilerinizide buna göre belirleyip işinizi bu yönde ilerletmelisiniz.Seo yapmaya başladığınızda hemen zor kelimelerinizde çalışmalardan kaçının bu sizin için baya zor olucaktır.Yine seo için kendinize stratejik çıkışlar aramalı ve arama motorları ve google un seo mantığını iyi bilmelisiniz.Bu yolda yine yaptığınız çalışmalardan arama motorlarının mantığınıda sitelerinize göre çözebilirsiniz.

Sizlere bu çalışmalarda başarılar dilerim…

 

dmoza site nasıl eklenir

Dmoz nedir? Web sitesi dmoz’a nasıl kayıt ettirilir?

Bk Web Tasarım

Dmoz Nedir?

Dmoz internette yer alan web sitelerini listeleyen, Google-Yahoo gibi büyük arama motorları tarafından itibar gören bir dizin projesidir. Dmoz açılımı Directory Mozilla‘dır. Aynı zamanda ODP( Open Directory Project) yani Türkçe manası ile açık dizin projesi anlamlarınada gelmektedir. Projenin asıl sahibi Netscape dir. Dmoz illegal, belli bir kaliteye sahip olmayan sitelere bünyesinde yer vermez. Ayrıca Mozilla arama motoru ile bir bağlantısı yoktur.

Dmoz Editörlüğü

Dmoz dizininin editörleri interneti aktif kullanan kişilerden oluşturulmuştur. Dmozda yer alan bir kategori hakkında bilgi sahibi iseniz sizde o kategoriye editör olabilirsiniz. Editörlük başvurusu için birçok soruyu düzgün bir şekilde cevaplamanız ve başvuru yaptığınız kategori ile ilgili bilgi sahibi olmanız beklenmektedir. Editörlük başvurusu için sizlere önerimiz en az editöre sahip kategorilere başvurmanızdır, böylece kabul edilme şansınız artar. Başvuru yaparken sorulan sorulara doğru, eksiksiz cevaplar verin ve formu sanki bir işe başvuruyormuşçasına profesyonelce doldurun.

Dmoz’a Sitemi Nasıl Kaydederim?

Öncelikle sitenizin Dmoz‘a uygun olup olmadığına karar vermelisiniz. Bunun için sitenizin birtakım şartları taşıması gerekmektedir, bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse;

  • Sitenizin özgün olmasına, kopya içerik barındırmamasına ve bilgi verici olmasına dikkat edin.
  • Dmoz’da kayıtlı benzer içeriğe sahip sitelerinizle başvuruda bulunmayın.
  • Tamamlanmamış, yapımı devam eden ve eksik sayfalara sahip olan sitelerle başvurmayın.
  • Sürekli kesintiyi uğrayan sitelerinizle başvuru yapmayın.
  • Yönlendirilmiş site adresleri ile başvuruda bulunmayın.

Bütün bu adımlara uyan bir siteniz varsa dmoz.org sitesine girip, sitenizin diline ve kategorisine uygun bir dizin bulmanız gerekiyor. Dizinlerde bazı kategoriler başvuru kabul etmemektedir, bu yüzden buralara başvuru yapamazsınız. Eğer ilgilendiğiniz kategorinin sağ üst köşesinde “adres öner” linki varsa bu kategori başvuru alıyor demektir ve sitenizi eklemeye başlayabilirsiniz. Sitenizin adresinizi, başlığını ve açıklamasını eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Bunu yaparken her harfi büyük yazmamaya, yazım yanlışları, noktalama hataları vs… özen gösterin. Son olarak e-posta adresinizide yazdıktan sonra başvurunuzu gönderebilir ve editörler tarafından onaylanmasını bekleyebilirsiniz.

Yazı alıntıdır.

Bizi Arayın
DMCA.com Protection Status